Personen met dementie

In Huize Vincent begrijpen we dat de zorg voor een geliefde met dementie een delicate en uitdagende taak kan zijn. Onze toegewijde en professionele medewerkers zijn er om u te ondersteunen en te begeleiden tijdens deze emotionele reis. Onze missie is om een veilige en liefdevolle omgeving te bieden rekening houdend met de individuele noden van elke bewoner.

Waarom kiezen voor Woonzorgcentrum Huize Vincent?

  • Om te beginnen wordt er gewerkt met een multidisciplinair team, waarbij de verschillende teamleden gespecialiseerd zijn in een ander vakgebied, maar samenwerken aan één doelstelling. Ieder persoon wordt hierbij benaderd met respect, waardigheid en persoonlijke aandacht. De personeelsleden krijgen daarbij ook geregeld bijscholingen om met de verschillende vormen van dementie om te gaan.  Binnen dit team is er een referentiepersoon ‘Dementie’. 

  • Onze leefomgeving speelt in op de specifieke noden van mensen met dementie. Zo hebben we bijvoorbeeld onze reminiscentiekamer of ook wel ‘ons salon’ genoemd. Hier vind je allerlei spullen van vroeger terug, zoals: een naaimachine, oud servies, een platenspeler, etc. Het brengt niet alleen herinneringen van vroeger naar boven, maar de persoon met dementie wordt zich opnieuw bewust van wie hij is en wat hij wel nog weet. Dit kan hen vervolgens een houvast geven in het heden.

  • Een veilige omgeving: Ons woonzorgcentrum is speciaal ontworpen om een veilige en rustgevende omgeving te bieden voor mensen met dementie. We hebben geavanceerde beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat onze bewoners zich altijd beschermd en comfortabel voelen.

  • Stimulerende activiteiten: We geloven sterk in het stimuleren van de geest en het behoud van de autonomie van onze bewoners. Ons team ‘Wonen en Leven’ organiseert regelmatig activiteiten die zijn afgestemd op de individuele mogelijkheden van onze bewoners, variërend van actualiteit, zingen in het contactkoor tot tuinieren en bewegingsoefeningen.

  • Ondersteuning voor families: We begrijpen dat dementie niet alleen de persoon zelf beïnvloedt, maar ook de families en naasten. We staan altijd klaar om families te ondersteunen en hen te voorzien van informatie, advies en een luisterend oor. Onze referentiepersoon ‘Dementie’ staat klaar om met jullie vragen aan de slag gegaan. 

  • Medische zorg en therapieën: Ons woonzorgcentrum werkt nauw samen met medische professionals en therapeuten om de best mogelijke zorg te bieden. We zorgen voor een geïntegreerde aanpak om de gezondheid en het welzijn van onze bewoners te bevorderen.

Binnen Huize Vincent zijn we toegewijd aan het bieden van een warme en respectvolle omgeving waar onze bewoners met dementie zich thuis voelen. We streven ernaar om hen te ondersteunen in elke fase van hun reis en hen te helpen een vervuld en zinvol leven te leiden, ongeacht de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.