Doven

Bij Huize Vincent begrijpen we dat een thuis meer is dan alleen een fysieke ruimte. Onze afdeling ‘Stille Droom’, specifiek ontworpen voor Doven en mensen met een gehoorbeperking, biedt een warme en inclusieve omgeving waar u zich echt thuis kunt voelen. 

Hier vindt u enkele unieke kenmerken van onze afdeling:

  • Aangepaste infrastructuur: We hebben 16 kamers aangepast aan de behoeften van doven en slechthorenden. Elke kamer is immers uitgerust met een lichtbel, een beloproep- en branddetectiesysteem, en aansluitingen voor trilkussens, waardoor uw veiligheid en comfort worden gegarandeerd.

 

  • Gebarentaal en Communicatie: Communicatie is van cruciaal belang en daarom hebben onze zorgverstrekkers trainingen in gebarentaal gevolgd. Dit stelt ons in staat om effectief met u te communiceren, zodat u zich begrepen en gewaardeerd voelt.

 

  • Samen Zijn: Onze dagelijkse activiteiten zijn ontworpen om contact tussen Doven en slechthorenden te bevorderen. U kunt deelnemen aan diverse activiteiten in huis en genieten van sociale interactie met anderen die vergelijkbare ervaringen delen.

 

  • Dove Medewerkers: We hebben medewerkers die de dovencultuur begrijpen en respecteren. Ze dragen bij aan het creëren van een omgeving waarin iedereen zich begrepen en geaccepteerd voelt.

 

  • Verbondenheid met de gemeenschap: We moedigen u aan om deel te nemen aan de activiteiten van de lokale dovenvereniging ‘De Waasvrienden’, die bij ons in het woonzorgcentrum plaatsvinden. Dit biedt u de mogelijkheid om nog dieper verbonden te zijn met de gemeenschap.

 

  • Tolkdiensten: Bij grotere activiteiten en belangrijke evenementen zijn er telkens tolken aanwezig om ervoor te zorgen dat iedereen volledig betrokken kan zijn.

 

Of u nu bij ons verblijft of op bezoek komt, Huize Vincent biedt een warme en inclusieve omgeving waar u zich op uw gemak zult voelen. We nodigen u van harte uit om persoonlijk te komen ervaren hoe we een plek hebben gecreëerd waar communicatie, gemeenschap en comfort samenkomen.